Mikä on CV?

Kuinka pitkä CV?

Standardi CV BRITANNIASSA ei pitäisi olla pidempi kuin kaksi puolta A4.

Sisältää vain tärkeimmät seikat; jos CV: si on vain yksi sivu, joka on kunnossa, koska työnantajat haluavat vain lukea asiaa koskevat tiedot. Jotkut lääketieteelliset tai akateemisen cv: t voi olla pidempi riippuen kokemus.

Mitä sisällyttää CV

Yhteystiedot – liitä mukaan koko nimi, kotiosoite, matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite. Sinun ei tarvitse sisältää syntymäajan tai valokuvan, ellet ole hakevat toimii tai mallinnus työtä.
Profiili – Sijoitettu alussa ANSIOLUETTELO, profiilin on suppea lausunto, joka korostaa keskeisiä ominaisuuksia tai syitä päättää työskennellä tietyllä alalla. Poimia pari asiaa saavutuksia ja taitoja, kun taas selvästi artikuloiden urasi tavoitteita. Se on keskityttävä alalle olet hakemassa, kuten saatekirjeen tulee olla työhön liittyviä. Sinun pitäisi pitää se lyhyt ja reipas – 100 sanaa on täydellinen pituus.
Koulutus – Lista ja päivämäärä, kaikki aiempi koulutus, mukaan lukien ammatillinen pätevyys, asettamalla viimeisin ensin.

Työkokemus – Listaa kokemus käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, varmista, että mitään mainita, on merkitystä työtä olet hakemassa. Jos sinulla on runsaasti alan työkokemusta, tämä kohta pitäisi tulla ennen koulutusta.

Taitoja ja saavutuksia – Tämä on, jos voit puhua vieraita kieliä puhut ja SE paketit voi pätevästi käyttää. Mitä sinun luettelo olisi merkitystä työtä ja ei yli-liioiteltu, koska sinun täytyy varmuuskopioida väittää haastattelussa. Jos sinulla on paljon kokemusta sinun pitäisi tehdä, osaamispohjaisen CV.
Edut – Yksinkertaisesti kirjoittamalla ’seurustelua, elokuvissa ja lukeminen ei ole menossa kiinni huomiota rekrytoija. Kuitenkin, kun on merkitystä työn kannalta, teidän etuja voi tarjota monipuolisemman kuvan sinusta ja antaa sinulle jotain puhua haastattelussa. Esimerkkejä ovat muun muassa kirjoittaa omaa blogia, jos haluat toimittajaksi, tai olla osa draamaa ryhmä jos etsit saada myyntiä.
Viitteet – Sinun ei tarvitse antaa nimet viittaukset tässä vaiheessa. Sinun ei myöskään tarvitse sanoa ’viittauksia saatavilla pyynnöstä’ kuten useimmat työnantajat voisi olettaa asian olevan näin.
Lisää apua ja neuvoja, mitä sisällyttää CV katsomaan meidän esimerkki CVs.

CV-muodossa

Vältä fontteja kuten Comic Sans. Sen sijaan, valita jotain enemmän ammatillista kuten koko-10 Arial.
Lista kaikki käänteisessä aikajärjestyksessä niin, että rekrytoija näkee eniten vaikuttava ja viimeaikaiset saavutukset ensimmäinen.
Pitää se ytimekäs ja helppolukuinen käyttämällä selkeitä väli-ja bullet pistettä. Tämä tyyppi CV layout sallii työnantajien rasvaton CV ja nopeasti poimia tärkeitä tietoja.
Jos lähetät ansioluettelosi, mennä valkoinen A4 paperi. Tulostaa vain toisella puolella ja älä taita CV – et halua saapua taittunut.

Miten kirjoittaa hyvä CV

Käytä aktiivisia verbejä, missä se on mahdollista. Esimerkiksi, voit sisällyttää sanoja, kuten ’luotu’, ’analysoida’ ja ’kehitetty’ esitellä itsesi henkilö, joka osoittaa aloitteen.
Ei pitäisi olla mitään oikeinkirjoitus tai kielioppi virheitä CV: ssä. Käytä oikeinkirjoituksen tarkistus ja värvätä toisen silmin tarkistaa sen yli.
Vältä yleisiä lauseita, kuten ’joukkuepelaaja” ja ”ahkera” ja ”monta rautaa tulessa’. Sen sijaan, antaa tosielämän esimerkkejä, jotka osoittavat kaikki nämä taidot.
Katso yhtiön internet-sivuilla, paikallislehdissä ja työn mainos, varmista, että ansioluettelosi on suunnattu rooli ja työnantaja. Päättää, kronologinen, taitojen tai akateeminen CV on oikea sinulle. Lisätietoja, katso esimerkiksi CVs.
Älä laita termi ’curriculum vitae’ yläreunassa sivun.

Tarjota ammatillista kuulostava sähköpostiosoite.

Koskaan valehdella tai liioitella oman CV tai työhakemus. Ei vain aiotte osoittaa oman epärehellisyyden potentiaalinen työnantaja, mutta siellä voi olla vakavia seurauksia. Esimerkiksi, muuttamalla tutkinto arvosana 2:2 2:1 on luokiteltu asteen petos, ja voi johtaa vankeustuomioon.
Jos lähetät ansioluettelosi verkossa eivät sisällä kotiosoitteesi, niin voisit olla kohteena huijareita.
Sinun tulisi aina sisällyttää saatekirje, ellei työnantaja toisin säädetä. Sen avulla voit muokata sovellus työtä. Voit kiinnittää huomiota tietty osa ansioluettelosi, paljastaa vamma tai selventää aukot oman työn historia. Selvitä, miten kirjoittaa vakuuttava saatekirje.